Unii barbati se folosesc de trimmer pentru a avea o barba mica. Altii cauta un barbierit sigur pentru pielea sensibila si parul necrescut, in timp ce altii folosesc trimmerul pentru a taia barba mai lunga obtinand un barbierit mai eficient si o atingere finala usoara. Trimmerele faciale si aparatele de tuns sunt inrudite intre ele. Dorim sa va impartasim diferentele dintre cele doua in termeni de utilizare si functii.

Aparat de tuns barba vs trimmer facial

Trimmer vs Aparat de Tuns Barba – Cum sa le folosesti

Aparatele de tuns si trimerele sunt strans legate intre ele. Diferenta principala o repezinta ghidul sau marime lamei si lungimea. Aparatele de tuns sunt folosite pentru a taia parul mai lung si majoritatea vin cu atasamente pentru a ajusta lungimea parului. Trimerele pot avea sau nu atasamente si au lamele mai subtiri pentru a lucra cu mai multa finete detaliile si parul mai scurt si pot fi folosite de asemenea in zone ca gatul, obrazul si margini.

Aparatele de tuns sunt folosite de obicei pentru tunsori si nu taie foarte aproape, insa pot fi folosite pentru a subtia barba crescuta prea mult, pentru a face loc trimerului sau aparatului de ras electric; asta poate fi facuta de asemena cu un trimmer facial care are un atasament mai mare. Aparatele de tuns barba pot face treaba mai usoara pentru barbieritul final si un sfarsit eficient.

Trimmerele nu sunt facute sa lucreze cu parul des doar pentru detalii fine. Unele trimmere au eficienta de a taia parul foarte aproape. Cand barba mea creste suficient de mare dupa o mica pauza din rutina de barbierit, de obicei folosesc trimmerul inainte de a lua un aparat de ras. Pentru rezultat maxim, pur si simplu indepartez garda pentru a aduce lungimea parului taiata la umbra de la ora 5. Asta face mai usor pentru aparatul de ras sa curete zona ramasa. Fara garda, trimmerul poate fi putin dificil la marul lui Adam.

Trimmerele pot lucra eficient, dar nu indeajuns de aproape incat sa pastreze barba suficient de neteda. In afara de a tunde mustata si de a contura barba, poti folosi aceasta alternativa in locul altor aparate care barbieresc foarte aproape in special pentru aceia dintre voi care au pielea sensibila, par incarnat si piele predispusa la acnee. Folosirea trimmerului facial este cea mai buna cale de a lupta impotriva acestor probleme. In afara de aceste problme, unora le place ideea de a avea o barba mica si pur si simplu folosesc trimmerul in locul aparatului de ras.

Ce sa urmaresti atunci cand vrei sa cumperi un trimmer

  • Uita-te dupa lama hipoalergenica. Cum am mentionat mai devreme, orice barbat poate folosi trimmerul in locul aparatelor de ras care barbieresc foarte aproape datorita pielii sensibile, acnee sau par incarnat. Unele trimmere precum Panasonic Milano Series ER-GB70 vin cu lame hipoalergenice pentru a lupta impotriva iritatiei. Cauta un trimmer care va reduce iritatia si impactul de frecare. Lamele fabricate din Titan sau otel inoxidabil vor da cele mai bune rezultate.
  • Fara griji? Poate vrei sa iei in considerare cumpararea unui aparat de tuns barba cu vacuum precum Philips QT4015/16 unul dintre cele mai bine vandute trimmere de pe piata pentru a sta fara griji si finisaj minunat.
  • Libertate! Uita-te dupa functie uda si uscata cu o singura perie ateasata. Panasonic ER-GB40-S are 19 setari de lungime cu o singura perie atasata care te va salva de grija de a schimba atasamentul si sa te bucuri de libertatea de a fi ud sau uscat.
  • Primeste totul intr-un singur pachet. Poate vrei sa iei in considerare trimmerul care vine cu o foarfeca pentru eficienta extra si accesorii precum inel pentru deget, protectie pentru lama etc. Verifica review pentru masina de tuns profesionala Panasonic ER1611.
  • All in one. Unele trimmere nu au perie ajustabila. Este intotdeauna mai bine sa ai un trimmer pe care il poti controla in orice fel vrei. Uita-te dupa un trimmer cu perie ajustabila astfel incat sa iti poti defini eficient barba, contura mustata sau sa tii barba scurta dupa nevoile tale.