creste-durata-de-viata-a-foliei-aparatului-de-ras

Obiceiurile santoase de barbierit nu se aplica numai pielii, corpului sau parului tau. Aceasta include manipulare prudenta a aparatului tau de ras si de a avea grija de uzura si rupere pentru a obtine performante generale excelente. Deci, in afara de a te barbieri in modul potrivit si a avea grija de pielea ta, o ingrijire buna si intretinere a aparatului tau de ras este vitala pentru a-ti tine foliile sau lamele in stare buna. Am dori sa va impartasim cateva obiceiuri nefavorabile care vor ucide durata de viata a foliilor aparatului inainte de perioada de timp de 12 – 18 luni stabilita de majoritatea producatorilor.

 1. Nu dai atentie supraincalzirii. Functionarea continua a aparatului de ras incalzeste foliile datorita frictiunii dintre metale ceea ce duce des la supraincalzire. Pentru a compensa pierderea poate ai dori sa folosesti o picatura de ulei pentru a lubrifia metalul. Aceasta cu sigurata iti aminteste de ulei de motor.
 2. Aplici prea multa presiune in timpul barbieritului. Foliile sunt facute din metal foarte subtire care este delicat, cu atat mai mult cu cat foliile sunt perforate si tensiunea este raspandita numai pe un fagure de miere inchis care este foarte subtire. Aici, blandetea este cuvantul pentru a tine foliile departe de rau.
 3. Atingi aparatul de ras de ceva (palma / piele / ghiuveta) pentru a scapa de rizduri in timpul curatarii sau barbieritului. Atingerea capului aparatului de ras poate rupe reteaua de faguri de miere foarte usor.
 4. Iti fortezi drumul intr-o barba deasa. Este o idee buna sa iti tunzi excesul de par cu un trimmer inainte de barbieritul final astfel incat parul foarte scurt sa isi gaseasca drumul printre gauri destul de usor.
 5. Dupa ce curatarea este gata, ansamblezi partile si le depozitezi departe de aparat pana sunt uscate. Dupa ce partile aparatului sunt curatate, scutur usor excesul de apa si le pun pe un prosop curat si uscat si le las sa se usuce inainte sa le depozitez. Ai putea aplica un stop de ulei daca trebuie sa le depozitezi pentru o perioada indelungata. Nu vrem o folie si un cutit proaste
  la urmatoarea folosire.
 6. Cureti cutitul cu o perie. Pentru a curata o folie bine cea mai buna metoda este sub apa care curge. Insa aplicarea unui spary de curatat este un mod eficient de a curata excesul de ulei/sebum si reziduu. Sprayul patrunde in ramasite pentru o curatare mai usoara. Mai bine evitati sa folositi o perie pentru a curata folia de taiere.
 7. Nu folosesti manualul pentru a dezasambla si asambla capul aparatului. Evita manipularea brusca si dura in timpul procesului de desamablare si asamblare. Putina rabdare te va ajuta pe termen lung.
 8. Ignori importanta capatului protector. Nu negliza importanta capatului protector atunci cand calatoresti sau esti acasa. Calatorind fara capacul protector si carcasa te va costa nu numai inlocuirea dar o folie rupta iti va da o taietura la fel ca un cutit.
 9. Nu ai timp sa iti cureti aparatul de ras. Curatarea aparatului dupa 2-3 folosiri este obligatorie pentru a-ti pastra folia si cutitul aparatului ca noi.
 10. In ultimul rand (cu totii stim) tine aparatul de ras departe de copii. Nu este o jucarie. Cand scapi din greaseala aparatul pe podea cel mai mare impact pe care il vei observa este la folii.